Select Page

Achtergrond

Bio en Info

Jay-P

Jan Peter Beijersbergen (Jay-P) is een zeer ervaren singer-songwriter en een begenadigd gitarist die de afgelopen 30 jaar vooral in de schaduw van Nationale en Internationale Top Acts gitaar speelt. Hij speelt op meer dan 500 albums en heeft samengewerkt met binnen- en buitenlandse artiesten zoals Harry Muskee, Rob de Nijs, Skrum, Matthew Ward en Darrell Mansfield. Nu stapt hij uit de schaduw met het album ‘More Than Friends’.

Bio

Biografie

Al op jonge leeftijd ontdekte hij dat hij van muziek maken hield en leerde hij op een tweedehands, klassieke gitaar van zijn broer spelen. Hij speelde als 14 jarige jongen al een heel aantal leuke deuntjes op straat en verdiende daar een mooi zakcentje mee. Hij volgde klassiek muzieklessen en ontdekte daar, net als zijn leraar, dat zijn hart niet bij klassiek lag. Van blues en rock, daar ging zijn hart sneller van kloppen. Hij kreeg vervolgens les van niemand minder dan Luut Buisman, die hem verder onderrichtte in het spelen van blues en rock.
Rond zijn 17e ruilde hij zijn klassieke gitaar in voor een elektrische gitaar en ging spelen in een huisband, die wekelijks optrad. Op het conservatorium studeerde hij verder met Eef Aalbers, een bekende jazzgitarist. In die jaren ontwikkelde hij zich tot een multi -inzetbare gitarist, die werd opgemerkt in de verschillende scenes, waaronder de gospelscene. In deze periode tourde hij ook door Europa met Darrel Mansfield en speelde regelmatig met Matthew Ward.

Na ruim 10 jaar liet hij de gospelscene achter zich en richtte zich weer meer op de seculiere sector. Hij speelde mee in een aantal shows van Paul de Leeuw en tourde ruim vier jaar met Skrum door o.a. Schotland. In die tijd begon hij zijn eigen studio, waar hij met name muziek opneemt voor bands. Bekende namen weten zijn studio in Zwolle te vinden, zoals  Henk Westbroek, Skrum en Rob de Nijs. Met laatstgenoemde heeft Jay-P de laatste jaren getourd, totdat Rob vanwege zijn ziekte niet meer in staat was om op het podium te staan. Tot en met het afscheidsconcert was Jay-P zijn vaste gitarist.

Naast zijn gitaarspel, schrijft Jan-Peter ook veel songs, die meestal door anderen werden gezongen. Toch blijft ook het zingen hem enorm trekken. In de periode dat het hele land even stilgezet werd door de coronapandemie, is hij gaan werken aan zijn eigen plaat. Samen met Matthieu Brandt is hij nummers gaan schrijven. Serieuze nummers zoals Who am I, maar ook heerlijke zomernummers zoals Jump Inside. Vol passie! In 2023 komt zijn album ‘More than Friends’ uit. Het eerste album waarop hij als zanger is te horen.

Drive

Jay-P ontdekte op jonge leeftijd dat hij van muziek maken hield. Het was echter de plaat Get Yer Ya-Ya’ s Out van The Rolling Stones die hem inspireerde. Het aparte gevoel dat hij kreeg bij het beluisteren van die plaat, de energie, the groove. Helemaal te gek! Naast The Rolling Stones waren ook Van Halen en Jimi Hendrix grote inspiratiebronnen. Zij hebben hem een groot liefhebber gemaakt van dit muziekgenre en hem doen doorontwikkelen tot de muzikant die hij nu is. Muziek maken is zijn passie, zijn ziel en zaligheid legt hij erin. Het helpt hem met het verwerken van gebeurtenissen, met woorden geven aan liefde.
Het is zijn way-of-life.

Volg Mij!